Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, łatwe do przygotowania wegetariańskie danie. Bardzo delikatne i lekkie. W sam raz na lato.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 16
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 30
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 16
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 30
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować takie danie.
Cukinie należy przekroić wzdłuż na pół. Następnie niewielkim nożem musimy ją wydrążyć w środku tak aby powstała z niej łódeczka (dobrze widoczne na filmie). Następnie cukinię należy obrać ze skóry (dopiero po wydrążeniu).
Kaszę należy ugotować. Używamy proporcji 2:1 czyli na 100g kaszy dodajemy 200ml wody. Pieczarki należy obrać i pokroić w drobne kawałki, podobnie z cebulą. Miąższ z cukinii również kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy (polecam używać olejów nierafinowanych). Szklimy cebulę, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i miąższ z cukinii. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu aż woda z warzyw odparuje (jeśli będzie jej bardzo dużo, można ją odlać). Dodajemy ugotowaną kaszę i jeszcze przez chwilę smażymy. Po chwili mamy gotowy farsz.
Cukiniowe łódeczki należy osolić i przyprawić tymiankiem. Nakładamy farszy i wkładamy do piekarnika na 30 minut do temperatury 180C. Po 30 minutach układamy plastry mozzarelli i dalej pieczemy około 10-15 minut.
Życzę smacznego i jeszcze raz zapraszam do zobaczenia filmu.