Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z kiełbasą. Są pycha!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 57
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 80
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 404
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 57
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 213
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 80
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 404
Składniki
Cukinie umyć, odciąć końce i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć pestki odłożyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i ziołami. Starannie wymierzać.
Połówki cukinii napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 30-35 minut w temperaturze 200°C, po czym posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.