Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana komosą ryżową i soczewicą jest daniem lekkostrawnym, niskokalorycznym, PEŁNOWARTOŚCIOWYM (!), roślinnym, sycącym, niskotłuszczowym a zarazem aromatycznym i przepysznym ???? Dodatek przyprawy curry świetnie rozgrzeje w chłodne dni. Polecam do spróbowania każdemu ????
Cukinię kroimy na pół, wydrążamy środek, solimy, odstawiamy. Komosę i soczewicę przepłukujemy na sitku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną paprykę i czosnek, chwilę smażymy, Dodajemy komosę i soczewicę, zalewamy wodą (wg zaleceń producenta). Gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy kukurydzę, koncentrat, przyprawę curry oraz dodatkowo po trochę soli i pieprzu, mieszamy. Z cukinii odlewamy wodę, która się wytworzyła po zasoleniu, wycieramy ją ręcznikiem papierowym. Na cukinię nakładamy przygotowany farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st.C. na ok 20-30 minut. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego
Komosa na początku skusiła mnie swoim barwnym opakowaniem, a przy bliższym po...
Odsłon: 3412
Przepis dnia
Doskonala, bezglutenowa pizza, nadziana figami, kozim serem i czerwona cebula...
Odsłon: 1121
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką,...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Przepyszne ciasto na delikatnym biszkopcie bez dodatku mąki pszennej. Delikat...
Odsłon: 3377
Bardzo smaczne żeberka zrobione w marynacie musztardowej, duszone z cebulką,...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Przepyszne ciasto na delikatnym biszkopcie bez dodatku mąki pszennej. Delikat...
Odsłon: 3377
Składniki
Cukinię kroimy na pół, wydrążamy środek, solimy, odstawiamy. Komosę i soczewicę przepłukujemy na sitku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną paprykę i czosnek, chwilę smażymy, Dodajemy komosę i soczewicę, zalewamy wodą (wg zaleceń producenta). Gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy kukurydzę, koncentrat, przyprawę curry oraz dodatkowo po trochę soli i pieprzu, mieszamy. Z cukinii odlewamy wodę, która się wytworzyła po zasoleniu, wycieramy ją ręcznikiem papierowym. Na cukinię nakładamy przygotowany farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st.C. na ok 20-30 minut. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone Kung Fu
Dania główne
Polędwiczki z makaronem
Dania główne
Żeberka wieprzowe w marynacie musztardowej.
Dania główne
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Kotlety mielone Kung Fu
Nie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla...
Odsłon: 58
Polędwiczki z makaronem
Dziś na obiad proponuję delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem...
Odsłon: 98