Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny obiad... cukinie faszerowane mięsem z kurczaka z warzywami, czyli papryka czerwona, cebula i marchewka. Do tego trochę tartego żółtego sera i pychota. Prosto się to robi, więc zachęcam do spróbowania :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Mięso zmielić maszynką (można kupić gotowe mielone). Cukinie przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Oprószyć solą i pieprzem. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Paprykę i cebulę pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić pokrojone warzywa i smażyć ok. 10 minut. Następnie przełożyć je na talerz. Na tą samą patelnię przełożyć mięso mielone i smażyć do miękkości. Do usmażonego mięsa dodać warzywa, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jeszcze chwilkę smażyć. Cukinie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z nich wypełnić farszem, górę posypać tartym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez ok. pół godziny. SMACZNEGO!!!