Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smakowity, letni obiad.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć łyżeczką pestki i nieco miąższu.
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Mięso, odciśniętą bułkę, cebulę, jajko oraz przyprawy wymieszać.
Cukinie napełnić farszem. Brytfankę nasmarować masłem. Ułożyć na niej cukinie. Zalać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni C przez ok 20 minut.
W czasie pieczenia cukinii do rondelka przełożyć pomidory. Dodać koncentrat oraz przyprawy, zagotować. Lekko zredukować.
Na upieczone cukinie nałożyć sos. Potrawę podawać z utłuczonymi ziemniaczkami. Smacznego! :)