Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smakowity, letni obiad.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1426
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 453
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1426
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 453
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć łyżeczką pestki i nieco miąższu.
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Mięso, odciśniętą bułkę, cebulę, jajko oraz przyprawy wymieszać.
Cukinie napełnić farszem. Brytfankę nasmarować masłem. Ułożyć na niej cukinie. Zalać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni C przez ok 20 minut.
W czasie pieczenia cukinii do rondelka przełożyć pomidory. Dodać koncentrat oraz przyprawy, zagotować. Lekko zredukować.
Na upieczone cukinie nałożyć sos. Potrawę podawać z utłuczonymi ziemniaczkami. Smacznego! :)