Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna faszerowana cukinia mięsem mielonym. Mięciutka i soczysta. Idealne letnie i lekkie danie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6189
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8687
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6189
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8687
Składniki
Cukinię kroimy po długości na pół. Łyżeczką wydrążamy miąższ. Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i dokładnie mieszamy. Miąższ z cukinii kroimy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy. Na cukinię wykładamy farsz. Gdyby farszu okazało się być zbyt dużo, możemy zrobić z niego kotleciki i wrzucić razem do piekarnika lub usmażyć. Cukinię pieczemy 35 minut w 175 stopniach góra dół. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze chwilkę, aż ser się rozpuści. Upieczoną cukinię możemy posypać szczypiorkiem i polać ketchupem. Smacznego