Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna faszerowana cukinia mięsem mielonym. Mięciutka i soczysta. Idealne letnie i lekkie danie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3857
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3857
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Cukinię kroimy po długości na pół. Łyżeczką wydrążamy miąższ. Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i dokładnie mieszamy. Miąższ z cukinii kroimy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy. Na cukinię wykładamy farsz. Gdyby farszu okazało się być zbyt dużo, możemy zrobić z niego kotleciki i wrzucić razem do piekarnika lub usmażyć. Cukinię pieczemy 35 minut w 175 stopniach góra dół. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze chwilkę, aż ser się rozpuści. Upieczoną cukinię możemy posypać szczypiorkiem i polać ketchupem. Smacznego