Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna faszerowana cukinia mięsem mielonym. Mięciutka i soczysta. Idealne letnie i lekkie danie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1148
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4802
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1445
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1148
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4802
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1445
Składniki
Cukinię kroimy po długości na pół. Łyżeczką wydrążamy miąższ. Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i dokładnie mieszamy. Miąższ z cukinii kroimy na mniejsze kawałeczki i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy. Na cukinię wykładamy farsz. Gdyby farszu okazało się być zbyt dużo, możemy zrobić z niego kotleciki i wrzucić razem do piekarnika lub usmażyć. Cukinię pieczemy 35 minut w 175 stopniach góra dół. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze chwilkę, aż ser się rozpuści. Upieczoną cukinię możemy posypać szczypiorkiem i polać ketchupem. Smacznego