Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym serem. Pycha!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2510
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3665
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4591
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2510
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3665
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4591
Składniki
Cukinie umyć, odciąć końce i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć pestki odłożyć. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Warzywa pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do mięsa. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i ziołami. Starannie wymierzać. Połówki cukinii napełnić farszem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 30-35 minut w temperaturze 200°C, po czym posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.