Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym serem. Pycha!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Cukinie umyć, odciąć końce i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć pestki odłożyć.
Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i ziołami. Starannie wymierzać.
Połówki cukinii napełnić farszem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 30-35 minut w temperaturze 200°C, po czym posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.