Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym serem. Pycha!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9005
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4745
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 624
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9005
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4745
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 624
Składniki
Cukinie umyć, odciąć końce i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć pestki odłożyć.
Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i ziołami. Starannie wymierzać.
Połówki cukinii napełnić farszem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 30-35 minut w temperaturze 200°C, po czym posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.