Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na obiad...
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 590
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 59
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 33
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 880
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 295
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 590
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 59
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 33
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 880
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 295
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć do lekkiego zrumienienia.
W międzyczasie ugotować ryż wg. przepisu. Cukinię przeciąć na pół, wydrążyć miąższ (nie wyrzucać, dodać do warzyw ), posolić i odstawić - cukinia puści sok, który przed faszerowaniem należy wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Do usmażonego kurczaka dodać warzywa, kostkę bulionową i dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Dusić do momentu aż warzywa będą miękkie.
Do uduszonych warzyw dodać wcześniej ugotowany ryż, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Delikatnie wymieszać.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Na połówki cukinii nakładać farsz, plasterki sera żółtego, następnie układać w naczyniu. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. Po ok. 20 min. odkryć folię i zapiekać 10 min. (czas zapiekania zależy od miękkości cukinii - podałam przypuszczalny czas ). Życzę smacznego:)