Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na obiad...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć do lekkiego zrumienienia.
W międzyczasie ugotować ryż wg. przepisu. Cukinię przeciąć na pół, wydrążyć miąższ (nie wyrzucać, dodać do warzyw ), posolić i odstawić - cukinia puści sok, który przed faszerowaniem należy wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Do usmażonego kurczaka dodać warzywa, kostkę bulionową i dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Dusić do momentu aż warzywa będą miękkie.
Do uduszonych warzyw dodać wcześniej ugotowany ryż, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Delikatnie wymieszać.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Na połówki cukinii nakładać farsz, plasterki sera żółtego, następnie układać w naczyniu. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. Po ok. 20 min. odkryć folię i zapiekać 10 min. (czas zapiekania zależy od miękkości cukinii - podałam przypuszczalny czas ). Życzę smacznego:)