Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie w sam raz na obiad...
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 140
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć do lekkiego zrumienienia.
W międzyczasie ugotować ryż wg. przepisu. Cukinię przeciąć na pół, wydrążyć miąższ (nie wyrzucać, dodać do warzyw ), posolić i odstawić - cukinia puści sok, który przed faszerowaniem należy wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Do usmażonego kurczaka dodać warzywa, kostkę bulionową i dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Dusić do momentu aż warzywa będą miękkie.
Do uduszonych warzyw dodać wcześniej ugotowany ryż, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Delikatnie wymieszać.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Na połówki cukinii nakładać farsz, plasterki sera żółtego, następnie układać w naczyniu. Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. Po ok. 20 min. odkryć folię i zapiekać 10 min. (czas zapiekania zależy od miękkości cukinii - podałam przypuszczalny czas ). Życzę smacznego:)