Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki trochę eksperyment z resztek pozostałych w lodówce... Efekt bardzo smaczny :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1469
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5882
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1469
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5882
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie przekrawamy wzdłuż i wydrążamy, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kosteczkę a dynię ścieramy na drobnej tarce. Pieczarki przesmażamy na maśle często mieszając do chwili aż odparują.
Na sporej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy do zrumienienia, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę chilli oraz mięso i smażymy razem przez 2-3 minuty. Dodajemy dynię i koncentrat pomidorowy, smażymy kolejne 3 minuty. Dodajemy ryż i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantne).
Farsz nakładamy do cukinii, wykładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blaszkę, zdejmujemy folię, posypujemy cukinie serem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.