Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo rzadko używane w naszej kuchni. jest ono znakomitym dodatkiem do różnych dań , a przyrządzone z różnymi dodatkami może być doskonałym daniem obiadowym.
Naczynie żaroodporne, patelnia, nóż , deska do krojenia
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka. Papryki umyć , pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Cukinię umyć , odciąć końce, przekroić na połowę , wydrążyć miąższ, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, papryki, smażyć chwilę, dodać pieczarki , pokrojony miąższ, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi , smażyć 3 minuty , dodać fileta z kurczaka i całość smażyć 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym umieścić połówki cukinii, doprawić solą i pieprzem, posmarować oliwą z oliwek, napełnić przygotowanym farszem.
Piekarnik rozgrzać , wstawić i piec 25 minut, wyjąć posypać serem mozzarella.
Wstawić znów do piekarnika i piec 10 minut lub dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.