Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję wam pyszne kawałki cukinii nadziewane aromatycznym mięsem zapiekane pod mozzarellą. Cóż cukinia nadziewana mięsem z serem mozzarella to rozkosz smaków z każdym kęsem.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20049
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 545
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 650
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7086
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20049
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 545
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 650
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7086
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy drobno posiekane ząbki czosnku.
Lekko podsmażamy około 30 sekund i dodajemy mięso mielone. Całość mieszamy, podsmażamy i dodajemy posiekany tymianek oraz oregano. Ponownie mieszamy i podsmażamy, aż mięso będzie podpieczone ale nie spalone na wiór.
Podsmażone lekko przestudzone mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Cukinię płuczemy, kroimy na kawałki około 4-5 cm, w których wydrążamy gniazda nasienne. Do tak przygotowane cukinie wypełniamy przygotowanym mięsem po brzegi. Wypełnione cukinie układamy w żaroodpornym naczyniu.
Kulkę mozzarelli wyjmujemy z opakowania i kroimy na tyle plastrów ile mamy kawałków cukinii. Na każdy kawałek cukinii nadzianej mięsem układamy plaster sera mozzarella.
Tak przygotowana cukinie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 20-30 minut.
Cukinia po upieczeniu powinna być miękka, a ser mieć kolor złoto-brązowy.
Smacznego !!!
;-D
;-)))