Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję wam pyszne kawałki cukinii nadziewane aromatycznym mięsem zapiekane pod mozzarellą. Cóż cukinia nadziewana mięsem z serem mozzarella to rozkosz smaków z każdym kęsem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy drobno posiekane ząbki czosnku.
Lekko podsmażamy około 30 sekund i dodajemy mięso mielone. Całość mieszamy, podsmażamy i dodajemy posiekany tymianek oraz oregano. Ponownie mieszamy i podsmażamy, aż mięso będzie podpieczone ale nie spalone na wiór.
Podsmażone lekko przestudzone mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Cukinię płuczemy, kroimy na kawałki około 4-5 cm, w których wydrążamy gniazda nasienne. Do tak przygotowane cukinie wypełniamy przygotowanym mięsem po brzegi. Wypełnione cukinie układamy w żaroodpornym naczyniu.
Kulkę mozzarelli wyjmujemy z opakowania i kroimy na tyle plastrów ile mamy kawałków cukinii. Na każdy kawałek cukinii nadzianej mięsem układamy plaster sera mozzarella.
Tak przygotowana cukinie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 20-30 minut.
Cukinia po upieczeniu powinna być miękka, a ser mieć kolor złoto-brązowy.
Smacznego !!!
;-D
;-)))