Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana cukinia jest pyszna, każdy to wie :) Czasem lubimy zjeść cukinię z mięsem, ale wersja bez mięska też jest super. Dużo smaku dają dodatki: dip czosnkowy, świeży szczypiorek i moje ulubione suszone pomidory. Polecam!
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 176
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 146
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10840
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 150
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 176
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 146
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10840
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 150
Składniki
Przygotować farsz: Pół szklanki soczewicy przepłukać, wrzucić do wrzącej wody i ugotować - ok.15 minut, nie dłużej. Cebulkę pokroić i zeszklić. Dorzucić pokrojonego drobno pora i razem przesmażyć. Posolić. Do soczewicy dołożyć pora i cebulkę, kukurydzę, łyżkę koncentratu pomidorowego. Wszystko razem dokładnie wymieszać i przyprawić obficie tymiankiem, pieprzem i solą do smaku. Cukinię obrać, przekroić, pogotować przez około 6 minut (aby ją zmiękczyć), wydrążyć miąższ tworząc łódeczkę. Nałożyć do naszej łódeczki przygotowane nadzienie, posypać startym żółtym serem, położyć na każdą po kilka cząstek suszonego pomidora.
Włożyć do piekarnika na około 25 minut - temp. 175 stopni. Wyjąć, podawać w towarzystwie dipu czosnkowego i dużej ilości aromatycznego szczypiorku. Pyszne, zdrowe kolorowe! Smacznego.