Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana cukinia jest pyszna, każdy to wie :) Czasem lubimy zjeść cukinię z mięsem, ale wersja bez mięska też jest super. Dużo smaku dają dodatki: dip czosnkowy, świeży szczypiorek i moje ulubione suszone pomidory. Polecam!
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20463
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2779
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20463
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2779
Składniki
Przygotować farsz: Pół szklanki soczewicy przepłukać, wrzucić do wrzącej wody i ugotować - ok.15 minut, nie dłużej. Cebulkę pokroić i zeszklić. Dorzucić pokrojonego drobno pora i razem przesmażyć. Posolić. Do soczewicy dołożyć pora i cebulkę, kukurydzę, łyżkę koncentratu pomidorowego. Wszystko razem dokładnie wymieszać i przyprawić obficie tymiankiem, pieprzem i solą do smaku. Cukinię obrać, przekroić, pogotować przez około 6 minut (aby ją zmiękczyć), wydrążyć miąższ tworząc łódeczkę. Nałożyć do naszej łódeczki przygotowane nadzienie, posypać startym żółtym serem, położyć na każdą po kilka cząstek suszonego pomidora.
Włożyć do piekarnika na około 25 minut - temp. 175 stopni. Wyjąć, podawać w towarzystwie dipu czosnkowego i dużej ilości aromatycznego szczypiorku. Pyszne, zdrowe kolorowe! Smacznego.