Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana cukinia jest pyszna, każdy to wie :) Czasem lubimy zjeść cukinię z mięsem, ale wersja bez mięska też jest super. Dużo smaku dają dodatki: dip czosnkowy, świeży szczypiorek i moje ulubione suszone pomidory. Polecam!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 932
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1971
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 932
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1971
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Składniki
Przygotować farsz: Pół szklanki soczewicy przepłukać, wrzucić do wrzącej wody i ugotować - ok.15 minut, nie dłużej. Cebulkę pokroić i zeszklić. Dorzucić pokrojonego drobno pora i razem przesmażyć. Posolić. Do soczewicy dołożyć pora i cebulkę, kukurydzę, łyżkę koncentratu pomidorowego. Wszystko razem dokładnie wymieszać i przyprawić obficie tymiankiem, pieprzem i solą do smaku. Cukinię obrać, przekroić, pogotować przez około 6 minut (aby ją zmiękczyć), wydrążyć miąższ tworząc łódeczkę. Nałożyć do naszej łódeczki przygotowane nadzienie, posypać startym żółtym serem, położyć na każdą po kilka cząstek suszonego pomidora.
Włożyć do piekarnika na około 25 minut - temp. 175 stopni. Wyjąć, podawać w towarzystwie dipu czosnkowego i dużej ilości aromatycznego szczypiorku. Pyszne, zdrowe kolorowe! Smacznego.