Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz cukinie co ja bardzo gwarantuje że ten przepis ci się spodoba:)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 303
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 293
Składniki
Cukinie myję ,odcinak końcówki i kroje na plastry,posypuje sola i pieprzem. Jajka ubijam widelcem i dodaje mleko i starty ser i posiekaną natkę pietruszki-mieszam. Rozgrzewam olej na patelni i panieruje cukinie obtaczam w mące,jajku i bułce tartej, wkładam na rozgrzana patelnie i smażę do zarumienienia z obu stron. Podaje z sosem koperkowo -czosnkowym. Jogurt przekładam do miseczki dodaje łyżką majonezu,starty czosnek ,posiekany koperek ,sól,pieprz . Wszystko mieszam i pyszny sos gotowy. Uwielbiam cukinie to warzywo jest obecne w mojej kuchni prawie cały rok a w wersji z cheddarem smakuje rewelacyjnie. Smacznego.