Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, danie główne, śniadanie lub kolacja.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Składniki
Cukinię umyłem, obciąłem i wyrzuciłem końcówki, a resztę pokroiłem w plastry do 1 cm.
Jajka rozkłóciłem, dodałem sól, pieprz, paprykę słodką i tymianek. Plastry cukinii moczyłem w jajku, następnie w mące i ponawiałem, jajko- mąka.
Olej rozgrzałem i smażyłem kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Przemycamy zdrowie: Do swojej panierki dodałem odrobinę kurkumy oraz otrębów. Nie używam gotowych mieszanek przypraw.