Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo, które nadaje się praktycznie do wszystkiego: doskonała do faszerowania, pyszna na surówkę, znakomita do zupy oraz rewelacyjna do gulaszu. Tym razem proponuję cukinię w sosie śmietanowo-serowym z delikatną nutką czosnku, podaną z kaszą gryczaną.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21029
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9549
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 725
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21029
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9549
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 725
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Czosnek i cebulę obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię z tłuszczem i podsmażamy często mieszając by czosnek się nie przypalił. Cukinie obieramy, jeśli ma dużo nasion wycinamy je a miąższ kroimy w pół plastry i dodajemy na patelnię. Dusimy do czasu aż będzie odpowiednio miękka /jedni wolą lekko twardą a inni prawie papkę/.
Do miękkiej cukinii dodajemy śmietanę, serek topiony /może być paprykowy, ziołowy lub śmietankowy/ i doprawiamy do smaku. Wszystko mocno podgrzewamy i mieszamy do czasu aż ser się roztopi, połączy ze śmietaną tworząc jednolity sos. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Porcja kaszy podajemy polane przygotowanym sosem z cukinią.