Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skorupka i miękkie soczyste wnętrze, to moja propozycja na smaczny obiad.
Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni C.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Umytą i lekko osuszoną cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm.
W misce mieszamy bułkę tartą z oregano, tymiankiem, solą i dwoma rodzajami pieprzu.
Plastry cukinii dokładnie obtaczamy w panierce i układamy na blaszce z papierem. Wierzch polewamy nieco ponad połową oliwy.
Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 15 minut, aż na cukinii utworzy się złocista panierka.
Delikatnie przewracamy plastry na drugą stronę, polewamy resztą oliwy i podpiekamy jeszcze 5-10 minut.
Podajemy gorące.
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10174
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10174
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Umytą i lekko osuszoną cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm. W misce mieszamy bułkę tartą z oregano, tymiankiem, solą i dwoma rodzajami pieprzu. Plastry cukinii dokładnie obtaczamy w panierce i układamy na blaszce z papierem. Wierzch polewamy nieco ponad połową oliwy. Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 15 minut, aż na cukinii utworzy się złocista panierka. Delikatnie przewracamy plastry na drugą stronę, polewamy resztą oliwy i podpiekamy jeszcze 5-10 minut. Podajemy gorące.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1689
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2369