Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skorupka i miękkie soczyste wnętrze, to moja propozycja na smaczny obiad.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 266
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 531
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 266
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 531
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Umytą i lekko osuszoną cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm. W misce mieszamy bułkę tartą z oregano, tymiankiem, solą i dwoma rodzajami pieprzu. Plastry cukinii dokładnie obtaczamy w panierce i układamy na blaszce z papierem. Wierzch polewamy nieco ponad połową oliwy. Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy około 15 minut, aż na cukinii utworzy się złocista panierka. Delikatnie przewracamy plastry na drugą stronę, polewamy resztą oliwy i podpiekamy jeszcze 5-10 minut. Podajemy gorące.