Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozgrzewające curry z dynią, kurczakiem i orzeszkami w mleku kokosowym
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 388
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 310
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 388
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 310
Składniki
Pokroić kurczaka i dynię w kostkę, cebulę w kosteczkę a czosnek posiekać. Podsmażyć na oleju cebulę i czosnek, dodać pastę curry, chwilę przesmażyć i dodać kurczaka. Podsmażyć kilka minut kurczaka, dodać dynię, zalać rosołkiem i mlekiem kokosowym. Dorzucić liście limonki i przekrojoną na 4 części (wzdłóż) trawę cytrynową. Gotować wszystko, mieszając od czasu do czasu, aż dnia będzie miękka ale nie rozpadająca się ( ok 10-15 minut).
5 minut przed końcem dodać pokrojoną w drobną kosteczkę chilli. Doprawić sosami, cukrem i sosem z cytryny. Przed podaniem wyciągnąć liście limonki i trawę cytrynową. Podawać z ryżem jaśminowym, posypane pokruszonymi orzechami i kolendrą.