Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozgrzewające curry z dynią, kurczakiem i orzeszkami w mleku kokosowym
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20531
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 63
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20531
Składniki
Pokroić kurczaka i dynię w kostkę, cebulę w kosteczkę a czosnek posiekać. Podsmażyć na oleju cebulę i czosnek, dodać pastę curry, chwilę przesmażyć i dodać kurczaka. Podsmażyć kilka minut kurczaka, dodać dynię, zalać rosołkiem i mlekiem kokosowym. Dorzucić liście limonki i przekrojoną na 4 części (wzdłóż) trawę cytrynową. Gotować wszystko, mieszając od czasu do czasu, aż dnia będzie miękka ale nie rozpadająca się ( ok 10-15 minut).
5 minut przed końcem dodać pokrojoną w drobną kosteczkę chilli. Doprawić sosami, cukrem i sosem z cytryny. Przed podaniem wyciągnąć liście limonki i trawę cytrynową. Podawać z ryżem jaśminowym, posypane pokruszonymi orzechami i kolendrą.