Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-12-2017
Rozgrzewające, tajskie curry z bakłażanem i dynią. z dodatkiem mleka kokosowego i orzeszków ziemnych.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 194
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2278
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 194
Składniki
klażany pokroić na grube plastry i obsypać solą. Dynię pokroić w kostkę. Cebule posiekać, czosnek pokroić na cienkie plasterki, imbir zetrzeć. Bakłażna wytrzeć z wody i pokroić w kostkę.
W dużym woku ( albo w szerokim garnku z grubym dnem) rozgrzać 4 łyżki oleju. Wrzucić bakłażana, rozmieszać z olejem i smażyć mieszając przez ok 10 minut, aż bakłażan się zarumieni - przełożyć do miski. Wlać pozostały olej, dodać cebulę i chwilę smażyć, wrzucić czosnek i imbir i chwilę podsmażyć. Dodać pastę i zmieszać z cebulą, dodać kawałki dyni, wymieszać i chwilę podsmażyć. Wlać rosołek i zagotować, dodać soczewicę i liście limonki. Gotować 10 minut, wrzucić bakłażany i wlać mleko kokosowe. Gotować aż dynia zmięknie, Na koniec dodać szpinak.
Doprawić sosem sojowym, sosem rybnym limonką i cukrem. Można podawać z ryżem jaśminowym, makaronem ryzowym i kolendrą.