Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z dynią, soczewicą i papryką z mleczkiem kokosowym. Pyszne z ryżem lub makaronem ryżowym. A że maj póki co zimny to przyda się takie rozgrzewające danie
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 222
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1327
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8861
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 222
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1327
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8861
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dynię pokroić w kostkę, paprykę w kawałki, chilli drobno posiekać W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dodać czosnek, smażyć kolejne 2 minuty. Do garnka wsypać curry, kolendrę, cynamon, kurkumę i paprykę, papryczkę chilli- wymieszać. Dodać dynię i paprykę, wymieszać z przyprawami.
Dodać soczewicę i zalać 4 wodą, żeby przykrywała całość. Gotować 25 minut aż dynia i soczewica zmiękną. Dodać przecier, mleczko kokosowe i tahini, gotować kolejne 5 minut. Doprawić syropem z agawy, limonką i sosem sojowym. Podawać z ryżem, posypane kolendrą.