Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to idealne danie na jesienno-zimowe chłody. Rozgrzewa, syci i smakuje tak fantastycznie, że nie można oderwać się od jedzenia. Łączy w sobie smak ostry, słodki i słony, przełamany kwaskową nutą i goryczką przypraw. Bajecznie kremowe, aromatyczne i rozpływające się w ustach...z ryżem, chlebem naan lub prosto z patelni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 405
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 405
Składniki
Pierś pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Doprawić solą i pieprzem. Dodać skórkę i sok z cytryny, kurkumę, czosnek przeciśnięty przez prasę, starty imbir, chili oraz łyżkę oleju. Wymieszać i pozostawić na około 15 minut. Na patelni podgrzać łyżkę oleju. Na oleju podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać kurczaka i obsmażyć z obu stron. Dodać pastę curry, mleko kokosowe oraz cukier. Gotować na wolnym ogniu do zredukowania się sosu. Curry podawać gorące z ryżem, posypane natką pietruszki lub kolendry.