Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie szybko się robi ale mięso jest pyszne idealne na obiad z warzywami:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
Ćwiartki myjemy i obieramy ze skóry i zbędnego tłuszczu. W dużej misce przygotowujemy marynatę sypiemy według uznania na oko : przyprawę do drobiu, przyprawę curry, łyżeczkę papryki ostrej i słodkiej w proszku,sól, pieprz ja dodaję ziołowy,łyżeczkę czosnku zmielonego trochę oliwy z oliwek ja użyłam cytrynowej dla lepszego smaku lekko mieszamy i następnie nacieramy każdą ćwiartkę. Układamy do naczynia żaroodpornego, i po wierzchu lekko polewamy oliwą . Pomiędzy mięso wkładamy świeży czosnek pokrojony na połówki, wkładamy do piekarnika nagrzanego w 150 stopniach i pieczemy przez 1 godzinę , jeżeli mamy nie nagrzany piekarnik to czas pieczenia troszkę się wydłuży. W między czasie pieczenia zrobi się sos ,którym trzeba od czasu do czasu polać mięso oraz z 10 minut przed końcem pieczenia polewamy mięso odrobiną sosu sojowego. Upieczone ćwiartki podajemy na ciepło ja podałam z warzywami doprawionymi na patelni. :)