Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie szybko się robi ale mięso jest pyszne idealne na obiad z warzywami:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 671
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 671
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Składniki
Ćwiartki myjemy i obieramy ze skóry i zbędnego tłuszczu. W dużej misce przygotowujemy marynatę sypiemy według uznania na oko : przyprawę do drobiu, przyprawę curry, łyżeczkę papryki ostrej i słodkiej w proszku,sól, pieprz ja dodaję ziołowy,łyżeczkę czosnku zmielonego trochę oliwy z oliwek ja użyłam cytrynowej dla lepszego smaku lekko mieszamy i następnie nacieramy każdą ćwiartkę. Układamy do naczynia żaroodpornego, i po wierzchu lekko polewamy oliwą . Pomiędzy mięso wkładamy świeży czosnek pokrojony na połówki, wkładamy do piekarnika nagrzanego w 150 stopniach i pieczemy przez 1 godzinę , jeżeli mamy nie nagrzany piekarnik to czas pieczenia troszkę się wydłuży. W między czasie pieczenia zrobi się sos ,którym trzeba od czasu do czasu polać mięso oraz z 10 minut przed końcem pieczenia polewamy mięso odrobiną sosu sojowego. Upieczone ćwiartki podajemy na ciepło ja podałam z warzywami doprawionymi na patelni. :)