Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie szybko się robi ale mięso jest pyszne idealne na obiad z warzywami:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 979
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 113
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9360
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 979
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Składniki
Ćwiartki myjemy i obieramy ze skóry i zbędnego tłuszczu. W dużej misce przygotowujemy marynatę sypiemy według uznania na oko : przyprawę do drobiu, przyprawę curry, łyżeczkę papryki ostrej i słodkiej w proszku,sól, pieprz ja dodaję ziołowy,łyżeczkę czosnku zmielonego trochę oliwy z oliwek ja użyłam cytrynowej dla lepszego smaku lekko mieszamy i następnie nacieramy każdą ćwiartkę. Układamy do naczynia żaroodpornego, i po wierzchu lekko polewamy oliwą . Pomiędzy mięso wkładamy świeży czosnek pokrojony na połówki, wkładamy do piekarnika nagrzanego w 150 stopniach i pieczemy przez 1 godzinę , jeżeli mamy nie nagrzany piekarnik to czas pieczenia troszkę się wydłuży. W między czasie pieczenia zrobi się sos ,którym trzeba od czasu do czasu polać mięso oraz z 10 minut przed końcem pieczenia polewamy mięso odrobiną sosu sojowego. Upieczone ćwiartki podajemy na ciepło ja podałam z warzywami doprawionymi na patelni. :)