Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i ekstrawaganckie w smaku na każdą okazję, kotlety saute z osobna zaskoczą każdego oryginalnym smakiem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wkładamy pokrojony na plasterki czosnek i zioła. Podsmażamy, aż czosnek zacznie się lekko rumienić, a smalec nabierze aromatu ziół. Czosnek i zioła wyjmujemy. Na patelnię wkładamy kotlety. Smażymy po 2-4 minut z każdej strony. Wykładamy z patelni.
Wkładamy do patelni pokrojone w cząstki gruszki i zrumieniamy je. Następnie wkładamy do gruszek kotlety i smażymy do miękkości mięsa. Gruszki i mięso wyjmujemy i trzymamy w cieple. Na tę samą patelnię wlewamy cydr i gotujemy na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje. Tak samo postępujemy z bulionem. Dodajemy zimne masło do zagęszczenia sosu, mieszamy, podgrzewamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i gruszki wykładamy do sosu i chwilę podgrzewamy. Wykładamy na talerze, plewamy sosem i podajemy z ulubionymi dodatkami.