Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i ekstrawaganckie w smaku na każdą okazję, kotlety saute z osobna zaskoczą każdego oryginalnym smakiem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wkładamy pokrojony na plasterki czosnek i zioła. Podsmażamy, aż czosnek zacznie się lekko rumienić, a smalec nabierze aromatu ziół. Czosnek i zioła wyjmujemy. Na patelnię wkładamy kotlety. Smażymy po 2-4 minut z każdej strony. Wykładamy z patelni.
Wkładamy do patelni pokrojone w cząstki gruszki i zrumieniamy je. Następnie wkładamy do gruszek kotlety i smażymy do miękkości mięsa. Gruszki i mięso wyjmujemy i trzymamy w cieple. Na tę samą patelnię wlewamy cydr i gotujemy na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje. Tak samo postępujemy z bulionem. Dodajemy zimne masło do zagęszczenia sosu, mieszamy, podgrzewamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i gruszki wykładamy do sosu i chwilę podgrzewamy. Wykładamy na talerze, plewamy sosem i podajemy z ulubionymi dodatkami.