Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Piersi kroimy na pół. Do głębokiej miski wsypujemy obie papryki i cynamon , mieszamy i w tej suchej marynacie obtaczamy kawałki mięsa. Miskę zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po minimum 3 godzinach smażymy mięso na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przykrywamy i wystarczy smażyć po kilka minut z każdej strony. Mięso wykładamy do odpoczęcia na papierowe serwetki i przykrywamy folią. Jagody goji moczymy w gorącej wodzie i przekładamy na sitko. Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki i miętę , blendujemy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , sokiem z cytryny , miodem , solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy piersi kurczaka. Piersi i sos doskonale smakują z młodymi ziemniaczkami.