Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 579
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 579
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Piersi kroimy na pół. Do głębokiej miski wsypujemy obie papryki i cynamon , mieszamy i w tej suchej marynacie obtaczamy kawałki mięsa. Miskę zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po minimum 3 godzinach smażymy mięso na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przykrywamy i wystarczy smażyć po kilka minut z każdej strony. Mięso wykładamy do odpoczęcia na papierowe serwetki i przykrywamy folią. Jagody goji moczymy w gorącej wodzie i przekładamy na sitko. Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki i miętę , blendujemy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , sokiem z cytryny , miodem , solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy piersi kurczaka. Piersi i sos doskonale smakują z młodymi ziemniaczkami.