Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki i orzeźwiający makaron z cytryną, miętą i chili
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 349
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3474
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 629
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 349
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3474
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 629
Składniki
Makaron gotuję al dente – od zagotowania około 4-5 minut. Odlewam szklankę wody z gotowania i odcedzam makaron. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Wrzucam ciepły makaron na rozgrzaną patelnię. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekaną drobno chili. Wyciskam sok z cytryny i otartą na drobnej tarce skórkę. Mieszam i chwilę duszę. Dodaję starty ser. Mieszam energicznie. Wlewam pół szklanki wody z gotowania makaronu i dodaję posiekaną miętę. W razie potrzeby dolewam więcej wody. Mieszam przez minutę, dwie i podaję.