Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2715
Dodano: 15.06.2014
Odsłon: 432
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron gotuję al dente – od zagotowania około 4-5 minut. Odlewam szklankę wody z gotowania i odcedzam makaron.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Wrzucam ciepły makaron na rozgrzaną patelnię. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekaną drobno chili. Wyciskam sok z cytryny i otartą na drobnej tarce skórkę. Mieszam i chwilę duszę. Dodaję starty ser. Mieszam energicznie. Wlewam pół szklanki wody z gotowania makaronu i dodaję posiekaną miętę. W razie potrzeby dolewam więcej wody. Mieszam przez minutę, dwie i podaję.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)