Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki i orzeźwiający makaron z cytryną, miętą i chili
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1007
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4417
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2717
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38730
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1007
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4417
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2717
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38730
Składniki
Makaron gotuję al dente – od zagotowania około 4-5 minut. Odlewam szklankę wody z gotowania i odcedzam makaron. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Wrzucam ciepły makaron na rozgrzaną patelnię. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekaną drobno chili. Wyciskam sok z cytryny i otartą na drobnej tarce skórkę. Mieszam i chwilę duszę. Dodaję starty ser. Mieszam energicznie. Wlewam pół szklanki wody z gotowania makaronu i dodaję posiekaną miętę. W razie potrzeby dolewam więcej wody. Mieszam przez minutę, dwie i podaję.