Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ostre, łatwe do sporządzenia, najlepiej smakuje z ryżem ;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Cebulę kroimy w grubszą kostkę, w międzyczasie podgrzewany olej na patelni, wrzucamy cebulkę i smażymy aż się zeszkli, następnie dodajemy pokrojone w ósemki lub szóstki pieczarki (krojone wzdłuż razem z nóżkami lub bez jak kto lubi) smażymy to aż woda z pieczarek odparuje, następnie dodajemy dodajemy krojoną w grube kwadraty (2,5 cmx2,5 cm) paprykę, jak trochę zmięknie i się obsmaży, to dodajemy pokrojone w kostkę ze skórką lub bez pomidory również grubo pokrojone i dalej smażymy często mieszając, podusić to tak żeby pomidory puściły sok i dodajemy rozpuszczony w wodzie koncentrat, jak zabulgocze wyłączyć gaz.
Osobno na drugiej patelni smażymy mięso, pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka obsmażamy na oleju ok. 15 min. często mieszając i dodajemy papryki słodkiej w proszku (nawet 2 łyżeczki, żeby było mocno czerwone), chili wedle uznania, pieprz i sól. Potem łączymy wcześniej smażone pieczarki z cebulą, papryką i pomidorami z mięsem, dusimy wszystko razem jeszcze z 25 min. i doprawiamy ostatecznie do smaku.