Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ktoś woli szare albo niebieskie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1275
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1275
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Tyle samo ziemniaków surowych, zetrzeć jak na placki kartoflane.Przełożyć do ściereczki i odcisnąć. Wodę zlać a z dna mąkę dodać do ziemniaków.Zmieszać razem ziemniaki, uklepać i podzielić na 4 części. W miejsce jednej części wsypać mąkę ziemniaczaną. Przyprawić i dodać rozmącone jajko.Wymieszać i zagnieść. Formować okrągłe kluski. Gotować we wrzątku, pod przykryciem do momentu wypłynięcia klusek. Od czasu do czasu mieszając. Potem odkryć i gotować trochę dłużej niż kluski śląskie.Podawać z gulaszem albo usmażoną cebulką, usmażonym boczkiem, lub przyrumienioną na maśle,bułką tartą.