Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym powietrzu. Grill sprzyja doskonałym okazjom do spotkań rodzinnych i towarzyskich. Jedynym problemem jest co przygotujemy i jak będziemy grillować?
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
W odpowiednim pojemniku, wszystkie składniki marynaty łączymy razem. Karkówkę, myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym i marynujemy przez 24 godziny w marynacie lub dłużej jeżeli mamy na to czas. Następnie karkówkę grillujemy około 7-8 minut z każdej strony oraz kilka minut grillowania pośredniego. Grillowanie pośrednie to odłożenie zawiniętej karkówki w folię aluminiową na bok rusztu, dzięki temu mięso będzie soczyste. Kiełbasę, wykonaną na soli kuchennej niejodowanej, nacinamy z jednej strony i również kładziemy na ruszt. Grillujemy do uzyskania przypieczonych stron na ciemno-brązowy kolor. Podajemy, karkówkę i kiełbasę z ulubionymi dodatkami.