Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym powietrzu. Grill sprzyja doskonałym okazjom do spotkań rodzinnych i towarzyskich. Jedynym problemem jest co przygotujemy i jak będziemy grillować?
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Składniki
W odpowiednim pojemniku, wszystkie składniki marynaty łączymy razem. Karkówkę, myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym i marynujemy przez 24 godziny w marynacie lub dłużej jeżeli mamy na to czas. Następnie karkówkę grillujemy około 7-8 minut z każdej strony oraz kilka minut grillowania pośredniego. Grillowanie pośrednie to odłożenie zawiniętej karkówki w folię aluminiową na bok rusztu, dzięki temu mięso będzie soczyste. Kiełbasę, wykonaną na soli kuchennej niejodowanej, nacinamy z jednej strony i również kładziemy na ruszt. Grillujemy do uzyskania przypieczonych stron na ciemno-brązowy kolor. Podajemy, karkówkę i kiełbasę z ulubionymi dodatkami.