Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6915
Dodano: 07.09.2008
Odsłon: 52855
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
-czerwona kapustę poszatkować i włożyć do garnka,następnie zalać zimną wodą i dodać cukier,połowę soli i pieprz do smaku -gotować ok 15 minut -do momentu aż kapusta zmięknie ,ale nie może być rozgotowana -cebulę obrać i zeszklić na oleju -gdy kapusta będzie już gotowa do garnka wlać ok 4 łyżek octu dokładnie wymieszać i odcedzić kapustę na sitku -gdy kapusta przestygnie dodać resztę soli,pieprzu i octu wedle uznania i zimną cebulkę, -wszystko dokładnie wymieszać,ewentualnie doprawić jeżeli uznamy że potrzebuje czegoś więcej, -podawać po ok 2 godz po przyrządzeniu Doskonale nadaje się do rolady w sosie śmietanowo- pieczeniowym!!!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 02 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
A dlaczego nie czerwona kapustka do obiadeczku?1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 04 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pytanie akio4o6 jest jak najbardziej zasadne.Skoro cebula w twoim przepisie jest smażona (zeszklona) to jest to sałatka i może być na ciepło lub zimno.A surówka to zupełnie inna historia....0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 08 marca 2009Zgłoś do usunięcia
hehe, surówki sie nie podgrzewa ,nie gotuję wiec zmienię nazwę na samą czeroną kapustęcieszę sie że przepis odpowiada :)
pozdrawiam
7 Kto głosował? | Odpowiedz

darioo 06 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Witam jak sama nazwa wskazuje surówek się nie gotuje,ale było pyszne pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 08 września 2008Zgłoś do usunięcia
tak podaje ją sie na zimno,pisze w przepisie aby podawać ok 2 godz po przyrządzeniu i nie piszę aby ja podgrzewać a sama nazwa mówi surówka a surówki zawsze sa podawane na zimno :)pozdrawiam i mam nadzieje ze będzie smakowało6 Kto głosował? | Odpowiedz

aki0406 08 września 2008Zgłoś do usunięcia
czy tę kapustę podaje się na zimno?1 Kto głosował? | Odpowiedz