Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki dodatek do obiadu.Prosty przepis.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Składniki
-czerwona kapustę poszatkować i włożyć do garnka,następnie zalać zimną wodą i dodać cukier,połowę soli i pieprz do smaku -gotować ok 15 minut -do momentu aż kapusta zmięknie ,ale nie może być rozgotowana -cebulę obrać i zeszklić na oleju -gdy kapusta będzie już gotowa do garnka wlać ok 4 łyżek octu dokładnie wymieszać i odcedzić kapustę na sitku -gdy kapusta przestygnie dodać resztę soli,pieprzu i octu wedle uznania i zimną cebulkę, -wszystko dokładnie wymieszać,ewentualnie doprawić jeżeli uznamy że potrzebuje czegoś więcej, -podawać po ok 2 godz po przyrządzeniu Doskonale nadaje się do rolady w sosie śmietanowo- pieczeniowym!!!!!!