Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki dodatek do obiadu.Prosty przepis.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
-czerwona kapustę poszatkować i włożyć do garnka,następnie zalać zimną wodą i dodać cukier,połowę soli i pieprz do smaku -gotować ok 15 minut -do momentu aż kapusta zmięknie ,ale nie może być rozgotowana -cebulę obrać i zeszklić na oleju -gdy kapusta będzie już gotowa do garnka wlać ok 4 łyżek octu dokładnie wymieszać i odcedzić kapustę na sitku -gdy kapusta przestygnie dodać resztę soli,pieprzu i octu wedle uznania i zimną cebulkę, -wszystko dokładnie wymieszać,ewentualnie doprawić jeżeli uznamy że potrzebuje czegoś więcej, -podawać po ok 2 godz po przyrządzeniu Doskonale nadaje się do rolady w sosie śmietanowo- pieczeniowym!!!!!!