Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki dodatek do obiadu.Prosty przepis.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
-czerwona kapustę poszatkować i włożyć do garnka,następnie zalać zimną wodą i dodać cukier,połowę soli i pieprz do smaku -gotować ok 15 minut -do momentu aż kapusta zmięknie ,ale nie może być rozgotowana -cebulę obrać i zeszklić na oleju -gdy kapusta będzie już gotowa do garnka wlać ok 4 łyżek octu dokładnie wymieszać i odcedzić kapustę na sitku -gdy kapusta przestygnie dodać resztę soli,pieprzu i octu wedle uznania i zimną cebulkę, -wszystko dokładnie wymieszać,ewentualnie doprawić jeżeli uznamy że potrzebuje czegoś więcej, -podawać po ok 2 godz po przyrządzeniu Doskonale nadaje się do rolady w sosie śmietanowo- pieczeniowym!!!!!!