Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z dodatkiem buraków mają lekko słodkawy smak.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie buraki zmielić blenderem.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Wymieszać z burakami, dodać mąkę, jajko i sól. Wymieszać rękami na jednolitą masę.
Wyrobić ciasto podsypując mąką. Formować płaskie wałeczki, które pociąć na kostki. Krótko gotować w osolonej wodzie.