Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z dodatkiem buraków mają lekko słodkawy smak.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie buraki zmielić blenderem.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Wymieszać z burakami, dodać mąkę, jajko i sól. Wymieszać rękami na jednolitą masę.
Wyrobić ciasto podsypując mąką. Formować płaskie wałeczki, które pociąć na kostki. Krótko gotować w osolonej wodzie.