Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2225
Dodano: 18.06.2010
Odsłon: 12459
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kurczaka natrzeć przyprawami (mogą być dowolne, ja dałem moje ulubione) polać oliwą. W środku kurczaka umieścić masło, czosnek i koperek.
Szczelnie zawijamy kurczaka folią aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st C 60 min. Otwieramy folię i przypiekamy przez 15-20 min. Polecam i życzę smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

_hrm_ 14 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Posmak fistaszków? Nie mówimy o oleju arachidowym? Co do smażenia, wszystko to prawda, ale jeśli chodzi o smażenie długotrwałe. Wtedy nasz stary dobry olej rzepakowy okazuje się niezastąpiony.0 Kto głosował? | Odpowiedz

_hrm_ 14 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
deleted0 Kto głosował? | Odpowiedz

atka24 26 maja 2012Zgłoś do usunięcia
poprostu pychotka .......... 54 Kto głosował? | Odpowiedz

ehinac3a 19 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
tak, masz racje, ale Ty tego kurczaka nie smazysz tylko pieczesz :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 19 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie zrumieniony ten kurczak jak dla mnie rewelka4 Kto głosował? | Odpowiedz

Zofia5 18 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
dla mnie super-prosty przepis i do ulubionych:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 18 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Olek kukurydziany bardzo dobry jest do sałatek, sosów, majonezów i do gotowania. Nie nadaje się do smażenia, pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ehinac3a 18 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
podejrzewanm ze tu dobrze by zrobila oliwa nie z pestek winogron ale olej kukurydziany, ktory ma lekki posmak fistaszkow :)0 Kto głosował? | Odpowiedz