Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czevapcziczi czyli bałkańskie kotleciki.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Mięso na czevapcziczi zmielić dwukrotnie lub kupić gotowe mięso mielone.
Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę.
Do mięsa dodać czosnek, sól, pieprz i wszytko dokładnie wyrobić.
Nabierać po porcji masy mięsnej i wilgotnymi dłońmi formować podłużne "kiełbaski".
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kotleciki. Kotleciki powinny być z każdej strony złote i chrupiące. Po koniec smażenia można na patelnię dodać 2 łyżki wody i smażyć, aż wyparuje.
Czerwoną cebule obrać i posiekać w drobną kostkę.
Kotleciki można nadziać na długie wykałaczki i obficie posypać cebulą.
Czevapcziczi świetnie smakuje z zieloną sałatką z dodatkiem sosu vinegret.