Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czubrycę czyli mieszankę przypraw. Proste danie a smakuje wspaniale. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5065
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5065
Składniki
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Porozgniatać delikatnie w palcech. Ułożyć w miseczce i oprószyć solą, czubrycą czerwoną i pieprzem młotkowany z kolendrą ze wszystkich stron. Pozostawić w lodówce na ok 15 min. Jajko rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego. Zalać mięso w miseczce jajkiem. Poobracać mięso w jajku. Obsypać mięso bułką tartą. Dokładnie każdy kawałek. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć kawałki mięsa na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podawać np z sosem czosnkowy, sałatką. Smacznego. Plusem jest to, że korzystamy tylko z jednej miseczki i tylko jedna miseczka jest do mycia. Poza tym błyskawicznie się to robi.