Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra przyprawa może odmienić potrawę. Tak jest w tym przypadku. Polecam czubrycę czyli mieszankę przypraw. Proste danie a smakuje wspaniale. Polecam.
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 108
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1951
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
Odsłon: 575
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 108
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 1951
Bardzo smaczne kruche ciasto z cytrynową pianką, upieczone ze śliwkami.
Odsłon: 575
Składniki
Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Porozgniatać delikatnie w palcech. Ułożyć w miseczce i oprószyć solą, czubrycą czerwoną i pieprzem młotkowany z kolendrą ze wszystkich stron. Pozostawić w lodówce na ok 15 min. Jajko rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego. Zalać mięso w miseczce jajkiem. Poobracać mięso w jajku. Obsypać mięso bułką tartą. Dokładnie każdy kawałek. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć kawałki mięsa na złoty kolor po każdej stronie. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podawać np z sosem czosnkowy, sałatką. Smacznego. Plusem jest to, że korzystamy tylko z jednej miseczki i tylko jedna miseczka jest do mycia. Poza tym błyskawicznie się to robi.