Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne danie jednogarnkowe z kaszą bulgur, chociaż można użyć innej kaszy lub ryżu. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe, jeżeli użyjemy dobrej jakości mięsa mielonego. Polecam wypróbować przepis.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4720
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4720
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 643
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
Oczyszczoną i umytą marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję w kostkę i dodaję do marchwi. Cebule kroję w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju w rondlu lub głębokiej patelni, podsmażam cebulę przez kilka minut tak aby się zeszkliła. Następnie do zeszklonej cebuli dodaję marchew, paprykę i smażę około 5 minut. Następnie dodaję mięso, doprawiam solą, pieprzem i curry, dokładnie mieszam (mięso rozdrabniam łyżką) i smażę około 10 minut. Jeżeli podczas smażenia w rondlu jest zbyt sucho, to dolewam odrobinę bulionu lub wody i nadal smażę.
Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, kaszę i bulion, dokładnie mieszam, zmniejszam płomień i gotuję pod przykryciem około 25-30 minut, do miękkości kaszy, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec gotowania sprawdzam smak i doprawiam, danie jest gotowe. Danie jednogarnkowe z kaszą, warzywami i mięsem jest gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam serdecznie