Danie szybkie i smaczne z łatwo dostępnymi produktami!!! Na sylwestra jak w sam raz:-)
Danie jednogarnkowe z kiełbasą!
Składniki
- Kiełbasa - ok. 0,5 kg
- Pieczarki - ok. 400 gr
- Papryka - 3 papryki
- Cebula - 3 szt
- Pomidory - 3 szt
- Bulion - ok. 2 szklanki
- Przecier pomidorowy - 150 gr
- Czosnek - 2 ząbki
- Smalec
- Liść laurowy - 2 listki
- Ziele angielskie- 4 ziarenka
- Pieprz granulowany - kilka ziaren
- Przyprawy sypane: pieprz, papryka węgierska i chili
Składniki
- Kiełbasa - ok. 0,5 kg
- Pieczarki - ok. 400 gr
- Papryka - 3 papryki
- Cebula - 3 szt
- Pomidory - 3 szt
- Bulion - ok. 2 szklanki
- Przecier pomidorowy - 150 gr
- Czosnek - 2 ząbki
- Smalec
- Liść laurowy - 2 listki
- Ziele angielskie- 4 ziarenka
- Pieprz granulowany - kilka ziaren
- Przyprawy sypane: pieprz, papryka węgierska i chili

Etapy przygotowania
Kiełbasę (w moim przypadku podwawelska) kroimy w pół księżyce. Paprykę, pieczarki, pomidory kroimy w większą kostkę. Cebulę w pióra. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wrzucamy smalec. Po rozpuszczeniu smalcu. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy: kiełbasę, cebulę i czosnek. Dodaje również liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Mieszając smażę ok. 3 minuty (cebulka musi zmięknąć). Potem wrzucamy pieczarki i paprykę. Zalewamy bulionem. Całość mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie wrzucamy pomidory i przyprawiamy wrzucając: 2 łyżeczki papryki węgierskiej, jedną płaską łyżeczkę pieprzu, szczyptę papryczki chili. No i na koniec koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy ostatnie 15 min. Po tym czasie można jeszcze spróbować i zobaczyć, czy w smaku nam nasze danie pasuje!!! Poniżej zostawiam link do filmu! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 353
Ostatnio komentowane przepisy
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 353



Składniki
- Kiełbasa - ok. 0,5 kg
- Pieczarki - ok. 400 gr
- Papryka - 3 papryki
- Cebula - 3 szt
- Pomidory - 3 szt
- Bulion - ok. 2 szklanki
- Przecier pomidorowy - 150 gr
- Czosnek - 2 ząbki
- Smalec
- Liść laurowy - 2 listki
- Ziele angielskie- 4 ziarenka
- Pieprz granulowany - kilka ziaren
- Przyprawy sypane: pieprz, papryka węgierska i chili
Kiełbasę (w moim przypadku podwawelska) kroimy w pół księżyce. Paprykę, pieczarki, pomidory kroimy w większą kostkę. Cebulę w pióra. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wrzucamy smalec. Po rozpuszczeniu smalcu. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy: kiełbasę, cebulę i czosnek. Dodaje również liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Mieszając smażę ok. 3 minuty (cebulka musi zmięknąć). Potem wrzucamy pieczarki i paprykę. Zalewamy bulionem. Całość mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie wrzucamy pomidory i przyprawiamy wrzucając: 2 łyżeczki papryki węgierskiej, jedną płaską łyżeczkę pieprzu, szczyptę papryczki chili. No i na koniec koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy ostatnie 15 min. Po tym czasie można jeszcze spróbować i zobaczyć, czy w smaku nam nasze danie pasuje!!! Poniżej zostawiam link do filmu! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!