Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie i smaczne z łatwo dostępnymi produktami!!! Na sylwestra jak w sam raz:-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Kiełbasę (w moim przypadku podwawelska) kroimy w pół księżyce. Paprykę, pieczarki, pomidory kroimy w większą kostkę. Cebulę w pióra. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wrzucamy smalec. Po rozpuszczeniu smalcu. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy: kiełbasę, cebulę i czosnek. Dodaje również liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Mieszając smażę ok. 3 minuty (cebulka musi zmięknąć). Potem wrzucamy pieczarki i paprykę. Zalewamy bulionem. Całość mieszamy. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie wrzucamy pomidory i przyprawiamy wrzucając: 2 łyżeczki papryki węgierskiej, jedną płaską łyżeczkę pieprzu, szczyptę papryczki chili. No i na koniec koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy ostatnie 15 min. Po tym czasie można jeszcze spróbować i zobaczyć, czy w smaku nam nasze danie pasuje!!! Poniżej zostawiam link do filmu! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!