Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe/gulasz/gęsta zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym, z warzywami w tym patisonem czy papryką.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i przesmażyłam na nim mięso. Gdy było rumiane przełożyłam je do garnka. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę oczyściłam z nasion i pokroiłam w paseczki. Warzywa przesmażyłam razem na pozostałym z mięsa tłuszczu i przełożyłam do garnka. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki, wrzuciłam do garnka. Patisona obrałam, usunęłam nasiona a miąższ pokroiłam w kostkę i również dodałam do garnka. Do garnka wlałam tyle wody, aby wyrównać poziom ze składnikami w nim się znajdującymi. Włożyłam przyprawy i wszystko zagotowałam. Zmniejszyłam ogień, dodałam przecier pomidorowy i odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą.