Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe/gulasz/gęsta zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym, z warzywami w tym patisonem czy papryką.
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i przesmażyłam na nim mięso. Gdy było rumiane przełożyłam je do garnka. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę oczyściłam z nasion i pokroiłam w paseczki. Warzywa przesmażyłam razem na pozostałym z mięsa tłuszczu i przełożyłam do garnka. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki, wrzuciłam do garnka. Patisona obrałam, usunęłam nasiona a miąższ pokroiłam w kostkę i również dodałam do garnka. Do garnka wlałam tyle wody, aby wyrównać poziom ze składnikami w nim się znajdującymi. Włożyłam przyprawy i wszystko zagotowałam. Zmniejszyłam ogień, dodałam przecier pomidorowy i odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą.
Moja córka mówi na nie PYRTKI... I naprawde takie najmniejsze są najlepsze
Odsłon: 18657
Patisony w zalewie słodko- kwaśnej. Można je wykorzystać, jako dodatek do obi...
Odsłon: 16413
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 487
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 201
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1668
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 487
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 201
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1668
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i przesmażyłam na nim mięso. Gdy było rumiane przełożyłam je do garnka. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Paprykę oczyściłam z nasion i pokroiłam w paseczki. Warzywa przesmażyłam razem na pozostałym z mięsa tłuszczu i przełożyłam do garnka. Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki, wrzuciłam do garnka. Patisona obrałam, usunęłam nasiona a miąższ pokroiłam w kostkę i również dodałam do garnka. Do garnka wlałam tyle wody, aby wyrównać poziom ze składnikami w nim się znajdującymi. Włożyłam przyprawy i wszystko zagotowałam. Zmniejszyłam ogień, dodałam przecier pomidorowy i odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 50
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety mielone to polska klasyka, która obowiązkowo musi znaleźć się w menu...
Odsłon: 79