Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne danie z salatka z kopru wloskiego, ogórka i brzoskwini, do tego jasny sos i ryba, w tym wypadku mintaj. Przygotowanie trwa kilkanascie minut, a efektem jest smaczny, lekki i pozywny obiad lub ciepla kolacja.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Najpierw przygotowac salatke. Umyc koper wloski, wysuszyc i odciac zielone czesci. Pokroic wzdluz lodygi i zetrzec na tarce na cienkie plasterki. Umyc ogórka, przekroic wzdluz, usunac pestki i pokroic w mala kostke. Wycisnac cytryne. Przekroic brzoskwinie na krzyz, zalac ja wrzaca woda, pozostawic w niej kilka minut, nastepnie zalac lodowata woda i obrac skórke, usunac pestke, a miazsz pokroic równiez w drobna kostke. Wymieszac koper wloski, ogórka i brzoskwinie w misce, dodac sok z cytryny (zostawic troche do ryby)), koperek, sól i pieprz. Odstawic, aby sie wszystkie skladniki przegryzly do momentu, az reszta bedzie gotowa.
Roztopic maslo i dodac make, zdjac garnek z ognia i dodac smietane ciagle mieszajac. Postawic garnek z powrotem na kuchence, dodac do sosu bulion warzywny w proszku. Cienkie filety rybne skropic sokiem z cytryny i doprawic sola i pieprzem. Wlozyc rybe do sosu i dusic na malym ogniu przez kilka minut.
Rybe podawac na salatce, polac sosem i posypac koperkiem.