Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Składniki
Filety umyć, pokroić w większą kostkę. Przyprawić gyrosem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na pół godziny.
Mięso podsmażyć na tłuszczu,Dodać cebulę i ponownie podsmażyć.
Wlać szklankę rosołu, dodać przecier pomidorowy i zagotować.Dodać śmietanę,zieloną pietruszkę i wymieszać.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i podgrzać.
Podawać polane ketchupem, można jeszcze posypać startym żółtym serem.