Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób skarży się, że ich ciasto na pierogi wychodzi twarde, a lepienie z niego pierogów staje się sporym wyzwaniem. Mamy dla was przepis, który rozwiąże te problemy. Delikatne ciasto na pierogi to prostsza sprawa niż myślisz.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25071
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6153
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 501
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25071
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6153
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 501
Składniki
Składniki na ok. 50-60 pierogów
Mąkę przesiej najlepiej do dużej miski.
Dodaj olej, sól i wodę. Ciasto wyrabiaj ręcznie (uważaj, by się nie oparzyć), na początku łyżką. Możesz też użyć miksera ze specjalnym trybem do tego typu ciast. Ciasto musi być plastyczne, elastyczne i miękkie.
Wyrobione dobrze ciasto uformuj w kulkę i zawiń w folię. Odłóż na 30 minut.
Podziel na 3 części. Gdy jedną rozwałkowujesz, pozostałe przykryj ściereczką. Rozwałkuj cienko i formuj pierogi.