Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób skarży się, że ich ciasto na pierogi wychodzi twarde, a lepienie z niego pierogów staje się sporym wyzwaniem. Mamy dla was przepis, który rozwiąże te problemy. Delikatne ciasto na pierogi to prostsza sprawa niż myślisz.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1012
Składniki
Składniki na ok. 50-60 pierogów
Mąkę przesiej najlepiej do dużej miski.
Dodaj olej, sól i wodę. Ciasto wyrabiaj ręcznie (uważaj, by się nie oparzyć), na początku łyżką. Możesz też użyć miksera ze specjalnym trybem do tego typu ciast. Ciasto musi być plastyczne, elastyczne i miękkie.
Wyrobione dobrze ciasto uformuj w kulkę i zawiń w folię. Odłóż na 30 minut.
Podziel na 3 części. Gdy jedną rozwałkowujesz, pozostałe przykryj ściereczką. Rozwałkuj cienko i formuj pierogi.