Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób skarży się, że ich ciasto na pierogi wychodzi twarde, a lepienie z niego pierogów staje się sporym wyzwaniem. Mamy dla was przepis, który rozwiąże te problemy. Delikatne ciasto na pierogi to prostsza sprawa niż myślisz.
Składniki na ok. 50-60 pierogów
Mąkę przesiej najlepiej do dużej miski.
Dodaj olej, sól i wodę. Ciasto wyrabiaj ręcznie (uważaj, by się nie oparzyć), na początku łyżką. Możesz też użyć miksera ze specjalnym trybem do tego typu ciast. Ciasto musi być plastyczne, elastyczne i miękkie.
Wyrobione dobrze ciasto uformuj w kulkę i zawiń w folię. Odłóż na 30 minut.
Podziel na 3 części. Gdy jedną rozwałkowujesz, pozostałe przykryj ściereczką. Rozwałkuj cienko i formuj pierogi.
jedno z moich ulubionych i szybkich dań z dzieciństwa ostatnio dość często j...
Odsłon: 8311
Danie ze słoika? W sumie tak. Od przyjaciela Włoch dostałem paczkę makaronu l...
Odsłon: 1150
Szybkie do przygotowania danie z makaronu pełnoziarnistego i tuńczyka.
Odsłon: 4568
Przepis dnia
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sał...
Odsłon: 13387
Sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym to super dodatek nie tylko do dań z g...
Odsłon: 28
Blok czekoladowy to przysmak z czasów późnego PRL, kiedy słodycze – zwłaszcza...
Odsłon: 64
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sał...
Odsłon: 13387
Sałatka ziemniaczana z sosem czosnkowym to super dodatek nie tylko do dań z g...
Odsłon: 28
Blok czekoladowy to przysmak z czasów późnego PRL, kiedy słodycze – zwłaszcza...
Odsłon: 64
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 186
Składniki
Składniki na ok. 50-60 pierogów
Mąkę przesiej najlepiej do dużej miski.
Dodaj olej, sól i wodę. Ciasto wyrabiaj ręcznie (uważaj, by się nie oparzyć), na początku łyżką. Możesz też użyć miksera ze specjalnym trybem do tego typu ciast. Ciasto musi być plastyczne, elastyczne i miękkie.
Wyrobione dobrze ciasto uformuj w kulkę i zawiń w folię. Odłóż na 30 minut.
Podziel na 3 części. Gdy jedną rozwałkowujesz, pozostałe przykryj ściereczką. Rozwałkuj cienko i formuj pierogi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Dania główne
Kurczak z marynaty pieczony w całości w piekarniku
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 6
Burgery rybne
Burgery rybne to wspaniała gratka dla wielbicieli greckich smaków i nieoczywi...
Odsłon: 15