Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób skarży się, że ich ciasto na pierogi wychodzi twarde, a lepienie z niego pierogów staje się sporym wyzwaniem. Mamy dla was przepis, który rozwiąże te problemy. Delikatne ciasto na pierogi to prostsza sprawa niż myślisz.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22582
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14906
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4687
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 632
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 659
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22582
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14906
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4687
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 632
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 659
Składniki
Składniki na ok. 50-60 pierogów
Mąkę przesiej najlepiej do dużej miski.
Dodaj olej, sól i wodę. Ciasto wyrabiaj ręcznie (uważaj, by się nie oparzyć), na początku łyżką. Możesz też użyć miksera ze specjalnym trybem do tego typu ciast. Ciasto musi być plastyczne, elastyczne i miękkie.
Wyrobione dobrze ciasto uformuj w kulkę i zawiń w folię. Odłóż na 30 minut.
Podziel na 3 części. Gdy jedną rozwałkowujesz, pozostałe przykryj ściereczką. Rozwałkuj cienko i formuj pierogi.