Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na łososia w wyjątkowym wydaniu – delikatne, mięciutkie i bardzo pyszne klopsiki. Takie danie przypadnie do gustu wszystkim którzy lubią smak łososia, jego aromat i strukturę. Kotleciki najlepiej podawać z domowym sosem tatarskim lub czosnkowym. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
• Łososia solimy i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie zawijamy w folię aluminiową razem z masłem
• Pieczemy w piekarniku przez 12 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem
• Po upieczeniu, łososia rozdrabniamy za pomocą widelca
• Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy do uzyskania złotego koloru przez kilka minut
• Natakę pietruszki myjemy a następnie siekamy
• Do dużej misy przekładamy: rozdrobnionego łososia, panierkę Panko, posiekaną natkę pietruszki, cebule, paprykę, majonez, jajka, sos Worcestershire oraz czosnek granulowany
• Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem
• Jeśli masa będzie za mokra dosypujemy więcej panierki Panko
• Z gotowej masy formujemy małe klopsiki które smażymy na oleju przez kilka minut
• Usmażone kotleciki wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu
• Do przepisu polecamy sos tatarski
Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwni...
Odsłon: 58771
Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu?...
Odsłon: 10823
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 34
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7868
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2142
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 34
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7868
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2142
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Składniki
• Łososia solimy i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie zawijamy w folię aluminiową razem z masłem • Pieczemy w piekarniku przez 12 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem • Po upieczeniu, łososia rozdrabniamy za pomocą widelca • Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy do uzyskania złotego koloru przez kilka minut • Natakę pietruszki myjemy a następnie siekamy
• Do dużej misy przekładamy: rozdrobnionego łososia, panierkę Panko, posiekaną natkę pietruszki, cebule, paprykę, majonez, jajka, sos Worcestershire oraz czosnek granulowany • Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem • Jeśli masa będzie za mokra dosypujemy więcej panierki Panko • Z gotowej masy formujemy małe klopsiki które smażymy na oleju przez kilka minut • Usmażone kotleciki wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Do przepisu polecamy sos tatarski
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 4
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 34