Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny kurczak rozpływający się w ustach z zdrowymi dodatkami
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5444
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8654
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17712
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5444
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8654
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17712
Składniki
Ścieramy na drobno, marchew, seler i pietruszkę, czosnek. W niewielkiej ilości wody, z dodatkiem, soli, pieprzu w ziarenkach, lubczyku i startych warzywach, dusimy kurczaka do miękkości. Gdy mięso jest już ugotowane, delikatnie wyjmujemy i usuwamy skórę, wywar redukujemy, dodajemy gałkę muszkatołową i śmietanę, mieszamy aż powstanie gęsty delikatny sos. Wkładamy mięso do sosu, chwilę podgrzewamy.
W lekko osolonej wodzie gotujemy ryż z groszkiem i kukurydzą. Brokuł, kalafior i marchew karotkę gotujemy na parze, warzywa oprószamy odrobią suszonego czosnku i swojską wegetą. Po ugotowaniu dodajemy odrobinę masła, delikatnie mieszamy by się rozpuściło.
Na talerzu układamy ryż z groszkiem i kukurydzą do tego warzywa i kurczak w śmietanie i obiadek gotowy.