Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, wilgotny schab duszony w winie z czosnkiem i rozmarynem.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1416
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1088
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 450
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1416
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1088
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 450
Składniki
Schab posolić i popieprzyć, obtoczyć w koprze włoskim i podsmażyć na oliwie z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do naczynia żaroodpornego wlać wino, dodać rozmaryn, liścia laurowe I ząbki czosnku w łupinkach. Przełożyć schab i przykryć. Piec 1-11/4 h.
Odstawić na 10 minut, żeby mięso odpoczęło, następnie przełożyć na półmisek. Przecedzić sos, ząbki czosnku wycisnąć z łupinek i włożyć z powrotem do sosu i następnie zmiksować. Powstały w ten sposób sos jest dość rzadki – można go odparować i ewentualnie doprawić słodką śmietaną.