Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący i idealnie usmażony.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13410
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5439
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13410
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, dokładnie osuszyć i przeciąć wzdłuż. Posypać pieprzem, przyprawą kucharek i bardzo delikatnie rozbić aby nie uszkodzić mięsa. Masło, natkę pietruszki dokładnie wymieszać widelcem, lekko posolić. Na każdy rozbity kotlet ułożyć masło pietruszkowe, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami.
W głębokim rondlu rozgrzać dobrze olej, smażyć mięso przez około 12 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Po usmażeniu dokładnie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką z ogórków zielonych.