Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący i idealnie usmażony.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4157
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1856
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113676
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4157
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1856
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113676
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, dokładnie osuszyć i przeciąć wzdłuż. Posypać pieprzem, przyprawą kucharek i bardzo delikatnie rozbić aby nie uszkodzić mięsa. Masło, natkę pietruszki dokładnie wymieszać widelcem, lekko posolić. Na każdy rozbity kotlet ułożyć masło pietruszkowe, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami.
W głębokim rondlu rozgrzać dobrze olej, smażyć mięso przez około 12 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Po usmażeniu dokładnie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką z ogórków zielonych.