Do góry

Dania główne Przepis na:

Dewolaj ze schabu moczonego w mleku

Dewolaj ze schabu moczonego w mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 544 Ocena: 7411

Dodano:

Odsłon: 7882

Pyszne mięso do obiadu, albo jako zimna przekąska.

Składniki

  • -700 g. schabu tj. 8 plastrów -2-3 szklanki mleka
  • -przyprawa do mięsa wieprzowego -sól, pieprz
  • NADZIENIE:
  • -150 g. masła - 2 łyżki natki pietruszki
  • -1 łyżeczka posiekanej papryczki chili. -sól, pieprz
  • DODATKOWO:
  • -8 plastrów twardego sera -musztarda
  • DO PANIEROWANIA:
  • -parę łyżek mąki -1-2 jajek -bułka tarta
  • DO SMAŻENIA: -smalec lub olej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry. Zalać przyprawionym mlekiem.Odstawić do lodówki na cała noc.

  2. Odsączyć z mleka, osuszyć w papierowym ręczniku.

  3. Kotlety rozbić, między folią.

  4. Miękkie masło z natką, papryczką, solą i pieprzem rozetrzeć.

  5. Posmarować plasterki sera i zwinąć w rulonik .

  6. Mięso posmarować musztardą,ułożyć serowe ruloniki i zwinąć roladkę.

  7. Boki spiąć szpilkami do rolad.

  8. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

  9. Poukładać na rozgrzanym tłuszczu i smażyć.

  10. Smażyć ze wszystkich stron.

  11. Przekładać na blaszkę i podpiec z 15 min. w piekarniku w 175*

  12. Podawać do obiadu na gorąca, albo jako przystawkę na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń