Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso do obiadu, albo jako zimna przekąska.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry. Zalać przyprawionym mlekiem.Odstawić do lodówki na cała noc.
Odsączyć z mleka, osuszyć w papierowym ręczniku.
Kotlety rozbić, między folią.
Miękkie masło z natką, papryczką, solą i pieprzem rozetrzeć.
Posmarować plasterki sera i zwinąć w rulonik .
Mięso posmarować musztardą,ułożyć serowe ruloniki i zwinąć roladkę.
Boki spiąć szpilkami do rolad.
Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Poukładać na rozgrzanym tłuszczu i smażyć.
Smażyć ze wszystkich stron.
Przekładać na blaszkę i podpiec z 15 min. w piekarniku w 175*
Podawać do obiadu na gorąca, albo jako przystawkę na zimno.