Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posłusznie melduje, że podano właśnie - Pozytywne i pogodne danie na schurpanie z warzyw z magicznego ogrodu mego :) Kolorowe ziemniaczki (Niebieskie, Czarne Białe) podane z Sosem cebulowym z czerownej cebuli (Jako, że cebula stanowiła i stanowi podstawowy składnik wielu dań kuchni austro - węgierskiej , w tym słynnej pieczeni huzarskiej ) plus gotowana marchewka i sałatka z ziela i kwiatów Shungiku i strąków rzodkiewki wężowej oraz babki lancetowatej i koperku. Do tego Udko z kurzczaka gotowanego. A wszystko to bo kocham i nie wiem czy bez miłości chciałbym żyć :) ps. Danie inspirowane Dobrym Wojakiem Szwejkiem :)
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 719
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 319
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 719
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 319
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Składniki
Udka kurczaka gotujemy wraz bulionem. Podobnie gotujemy we wodzie z litkiem laurowym ziemniaki i marchew. Idealnie gdy ziemniaki są w lupinkach bo mają lepszy, specyficzny smaki i zawierają wówczas najwięcej witamin, których nie tracimy wraz z odlaną wodą. Ale jak ktoś lubi bądź musi je obrać to niech tak uczyni. Ugotowane składniki wykładamy na talerz a ziemniaki możemy wcześniej pognieść tak jak to się robi np. w przypadku sałatki BARITZ czyli ziemniaki w łupinkach gniecione. Ułożone polewamy sosem cebulowym.
Aby przygotować cebulowy sos należy czerwoną cebulę pokroić ( nie koniecznie drobno) i wrzucić na rozgrzany olej i dusić aż do lekkiego zrumienienia, następnie dodać 2 łyżki mąki i podsmażać dalej przez 5 minut aż mąką lekko zbrązowieje. Następnie dolewamy bulion i intesywnie mieszając na ogniu otrzymujemy gęsty , aromatyczny sos, którym polewamy ziemniaki i kurczaka na talerzu. Przyozdabiając sałatką talerz na koniec z kwiatów i ziela. Podajemy ciepłe.