Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa chińszczyzna to prosty i błyskawiczny obiad dla całej rodziny, nie wymagający specjalnych umiejętności kulinarnych, uwielbiany przez wszystkich moich domowników. Kawałki soczystego kurczaka doskonale komponują się z warzywami i sosem sojowym a całości smaku dopełnia makaron ryżowy.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 320
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 320
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Składniki
Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy w paski. Pokrojone mięso łączymy z odrobiną soli, czarnym pieprzem i łyżką sosu sojowego.
Obraną cebulę kroimy w półplasterki, czosnek na małe kawałeczki, marchew w słupki, pieczarki w plastry a paprykę w paseczki. Do garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojone mięso i podsmażamy je kilka minut od czasu do czasu mieszając. Do kurczaka dodajemy, cebulę, czosnek, marchew, pieczarki oraz paprykę, wszystko razem łączymy i dusimy około 5 minut. Całość zalewamy szklanką wody, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, słodką i ostrą papryką, imbirem oraz pozostałym sosem sojowym i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i namaczamy na około 5 minut a następnie dodajemy do mięsa z warzywami wszystko dokładnie łączymy i zdejmujemy z ognia.