Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną mielonkę idealną na kanapki, smak Was zachwyci. Domowa, tradycyjna pieczeń wieprzowo-wołowa, nic więcej nie trzeba :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film :-) Przepis https://youtu.be/VESV6Gm__EU
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Mięso należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić i zmielić w maszynce do mielenia na grubym oczku, bądź wykorzystać mięso mielone ze sklepu :-) Teraz wsypujemy do moździerza majeranek, oregano, połowę gorczycy w ziarnach, kminek i dokładnie rozcieramy, następnie przesypujemy do mięsa. Do miski z mięsem dodajemy sól, czosnek granulowany, resztę gorczycy w ziarnach, paprykę i żelatynę, następnie dokładnie wyrabiamy około 5-10 minut tak aby masa była mocno klejąca i przyprawy wszędzie się rozeszły. Miskę z mięsem odstawiamy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę aby wszystko się przerobiło. Po tym czasie wyścielamy papierem do pieczenia metalową formę i przekładamy do niej mięso, dokładnie zawijamy i dociskamy aby nie było wolnych przestrzeni w środku mięsa. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra, dół bez termoobiegu, pieczeń wkładamy do piekarnika jak już osiągnie zadaną temperaturę i pieczemy 70 minut. Po tym czasie pieczeń odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy z formą do lodówki na minimum 12 godzin aby stężała i przerobiła się, taka smakuje najlepiej. Gotowe :-) Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)