Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną mielonkę idealną na kanapki, smak Was zachwyci. Domowa, tradycyjna pieczeń wieprzowo-wołowa, nic więcej nie trzeba :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film :-) Przepis https://youtu.be/VESV6Gm__EU
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25062
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6150
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 491
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25062
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6150
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 491
Składniki
Mięso należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić i zmielić w maszynce do mielenia na grubym oczku, bądź wykorzystać mięso mielone ze sklepu :-) Teraz wsypujemy do moździerza majeranek, oregano, połowę gorczycy w ziarnach, kminek i dokładnie rozcieramy, następnie przesypujemy do mięsa. Do miski z mięsem dodajemy sól, czosnek granulowany, resztę gorczycy w ziarnach, paprykę i żelatynę, następnie dokładnie wyrabiamy około 5-10 minut tak aby masa była mocno klejąca i przyprawy wszędzie się rozeszły. Miskę z mięsem odstawiamy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę aby wszystko się przerobiło. Po tym czasie wyścielamy papierem do pieczenia metalową formę i przekładamy do niej mięso, dokładnie zawijamy i dociskamy aby nie było wolnych przestrzeni w środku mięsa. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra, dół bez termoobiegu, pieczeń wkładamy do piekarnika jak już osiągnie zadaną temperaturę i pieczemy 70 minut. Po tym czasie pieczeń odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy z formą do lodówki na minimum 12 godzin aby stężała i przerobiła się, taka smakuje najlepiej. Gotowe :-) Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)