Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną mielonkę idealną na kanapki, smak Was zachwyci. Domowa, tradycyjna pieczeń wieprzowo-wołowa, nic więcej nie trzeba :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film :-) Przepis https://youtu.be/VESV6Gm__EU
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1519
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1519
Składniki
Mięso należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie rozdrobnić i zmielić w maszynce do mielenia na grubym oczku, bądź wykorzystać mięso mielone ze sklepu :-) Teraz wsypujemy do moździerza majeranek, oregano, połowę gorczycy w ziarnach, kminek i dokładnie rozcieramy, następnie przesypujemy do mięsa. Do miski z mięsem dodajemy sól, czosnek granulowany, resztę gorczycy w ziarnach, paprykę i żelatynę, następnie dokładnie wyrabiamy około 5-10 minut tak aby masa była mocno klejąca i przyprawy wszędzie się rozeszły. Miskę z mięsem odstawiamy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę aby wszystko się przerobiło. Po tym czasie wyścielamy papierem do pieczenia metalową formę i przekładamy do niej mięso, dokładnie zawijamy i dociskamy aby nie było wolnych przestrzeni w środku mięsa. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra, dół bez termoobiegu, pieczeń wkładamy do piekarnika jak już osiągnie zadaną temperaturę i pieczemy 70 minut. Po tym czasie pieczeń odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie wkładamy z formą do lodówki na minimum 12 godzin aby stężała i przerobiła się, taka smakuje najlepiej. Gotowe :-) Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)