Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który zawsze się udaje! Dodaj ulubione składniki i gotowe.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 469
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 60
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 469
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: Drożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy letnią wodę i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i wyrabiamy ciasto, aż przestanie się kleić do rąk. Podzielić na 4 lub 2 części (w zależności od użytej formy do pieczenia). Odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy starte na tarce pieczarki. Musimy do miękkości, doprawiamy. Wędlinę, ananasa i paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Ser ścieramy na tarce.
Ciasto wałkujemy, rozkładamy na formie wysmarowanej olejem. Smarujemy sosem pomidorowym. Układamy uduszone pieczarki, wędlinę, paprykę, kukurydzę, ananasa. Posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem i startym serem. Pieczemy ok 30 min w 200 st C (termoobieg).
Sos czosnkowy: czosnek obieramy ze skórki, przeciskamy przez prasę. Dodajemy resztę składników. Doprawiamy. Polewamy naszą pizzę i zajadamy!