Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba nie ma osoby, która nie lubi domowej pizzy. Można ją zrobić z wieloma dodatkami, ale my dzisiaj polecamy wersję z kurczakiem, pieczarkami, kukurydzą oraz dużą ilością sera mozzarella. Po upieczeniu ciasto jest miękkie i puszyste. Smacznego!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Do misy dodajemy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie przez 10 minut Tak wrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 60 minut Z ciasta formujemy kwadrat przez rozciąganie lub wałkowanie i przekładamy na blachę Pomidory gotujemy ok 10 minut, przyprawiamy i blenudujemy Ciasto na pizze smarujemy sosem, dodajemy dodatki Pieczemy 25 minut w temp 180 stopni środkowy poziom, bez termoobiegu